Nieuws

2016-11-27

Dag van de ambachten 2016

Op zondag 27 november stel ik mijn atelier open tijdens de dag van de ambachten, diverse technieken uit mijn vakgebied kunt u er bewonderen. Ikzelf zal er aan het werk zijn en een woordje uitleg geven. U bent er van harte welkom van 10 tot 17 uur, Ten Akkerdreef 10, 8500 Kortrijk.


2016-05-29

Erfgoedfair

De Erfgoedfair is een evenement voor bewoners, beheerders en/of liefhebbers van erfgoed op bijzondere monumentale locaties in Nederland.

Wonen in een historisch pand is bijzonder, en brengt specifieke vragen met zich mee. Op de Erfgoedfair vindt u als bewoner, beheerder en/of liefhebber van (industrieel) erfgoed informatie en inspiratie van specialisten die thuis zijn in historie.
U kunt terecht met vragen over het interieur en het exterieur van een historisch pand, zoals over onderhoud en restauratie, duurzaamheid en financieringsmogelijkheden. Specialisten bieden u daarnaast inspiratie op het gebied van traditioneel vakmanschap, de mooiste producten in stoffering, (historische) kleuren, meubelen, verlichting, kunst, antiek, oude bouwmaterialen en tuinornamenten. Samen met thematische lezingen, een verrassend catering aanbod en unieke rondleidingen op de locaties maken de Erfgoedfair een compleet informatief dagje uit.

Op de fair, die plaatsvindt op zondag 29 mei van 10 tot 17 uur, vindt u informatie over wonen in bijzonder erfgoed. Laat u inspireren!

Locatie
Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid (Nederland)
 

erfgoedfair


2014-11-22

Dag van de ambachten

Op zondag 22 november stel ik mijn atelier open tijdens de dag van de ambachten, diverse technieken uit mijn vakgebied kunt u er bewonderen. Ikzelf zal er aan het werk zijn en een woordje uitleg geven. U bent er van harte welkom van 10 tot 17 uur, Ten Akkerdreef 10, 8500 Kortrijk.

Dag van de ambachten

Dag van de ambachten met Vincent Van Quickenborne

2014-04-16

Handmade in Belgium

In 2014 ontving Curd Vercruysse uit handen van het bestuur van UNIZO en in aanwezigheid van burgemeester Vincent Van Quickenborne het hib label (handmade in belgium)

"Je hebt een prachtige zaak en met dit authenticiteitlabel willen we jouw onderneming als ambachtelijke onderneming onderscheiden van de industrie en de hobbyisten. Het label biedt aan jouw klant ook de garantie op authenticiteit van het maakproces wat ook de waarde van je ambachtelijk product verhoogt." Het HIB-Team.

www.handmadeinbelgium.com


2010-05-01

Binnenkijken in Brugge

‘Binnenkijken in Brugge’ is een uniek sfeerevenement waarbij decorateurs, antiquairs, kunstenaars en floristen exposeren op prachtige, elk jaar variërende locaties waar men als particulier normaal niet binnen kan of die hoogdrempelig zijn. 

Proevend van de stad, tijdens een parcours op maat, kan de bezoeker rondstruinen langs pittoreske plekjes en kromme steegjes, doorheen het immer bruisende Brugge. 

De wandeling/fietstocht is dé gelegenheid bij uitstek om de minder toeristische plekjes van de stad te ontdekken. Herenhuizen, trapgevelwoningen, een 15de-eeuws klooster, een laat-middeleeuwse beurshal maar ook een loft of fabriekspand kunnen het decor vormen voor het ‘Binnenkijken in Brugge’ parcours.

Binnenkijken slaat een brug tussen 2 thema’s: bij elk pand speelt enerzijds de architectuur en historiek,anderzijds is er de smaakvolle aankleding van deze panden gerealiseerd door de deelnemers. De unieke decors vormen telkens opnieuw een uitdaging voor de fantasie en de kunde van elke deelnemer.

www.binnenkijken.eu


2005-10-07

Erfgoedbeurs Kortrijk "Conservare 2005"

"Conservare 2005" is een Europees erfgoedforum waar bedrijven, verenigingen en instellingen aan kunnen deelnemen. Volgens de organisator, industrieel archeoloog Adriaan Linters, is Conservare de eerste Vlaamse erfgoedbeurs.
Het behouden en restaureren van het erfgoed moet met kennis van zaken gebeuren. Daarom wordt het bewaren meer en meer een wetenschap die beoefend wordt door specialisten die een ruime technische kennis combineren met een wetenschappelijke basis. 
"Het ergfoed is echter eveneens een gemeenschappelijk goed. Het behoud ervan is een aangelegenheid voor iedereen", aldus Adriaan Linters. "Overal in Europa zetten verenigingen, vrijwilligers en overheden zich in voor de redding van hun erfgoed."


2003-05-29

Salon 2003 Brugge

8ste internationaal salon van de decoratieve schilderkunst